Minikrediet

De term ‘minikrediet’ dekt de lading volledig: het is een minimale lening, die je vaak gemakkelijk en snel kunt afsluiten. Kies je voor BesteMinilening.nl, dan heb je het geld in de meeste gevallen al binnen een paar uur op je bankrekening. Het minikrediet is dan ook een van de gemakkelijkere manieren om geld te lenen.
Een minikrediet afsluiten, hoe werkt dat precies?

Vanwege de snelle doorlooptijd van het minikrediet wordt deze vorm van lenen ook wel flitslening of snel krediet genoemd. Het aanvragen van de lening gaat gemakkelijk en snel, omdat er geen BKR-toetsing plaats hoeft te vinden. Wel dien je bij het aanvragen minstens de leeftijd van 21 jaren bereikt te hebben en beschik je over een inkomen van 1200 euro netto of hoger. Voldoe je aan deze voorwaarden, maar leef je van een werkloosheidsuitkering, dan kan de kredietverstrekker je aanvraag afwijzen. Een werkloosheidsuitkering is immers eindig, en geen enkele kredietverstrekker wil het risico lopen dat de lening aan het einde van de looptijd niet wordt afgelost. Heb je niet voldoende of zelfs helemaal geen inkomen, dan staat het je natuurlijk altijd vrij om een minikrediet aan te vragen, maar of je het geld ook in handen krijgt is vers twee.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een minikrediet?

Gemakkelijk en snel geld lenen zonder BKR-toetsing, dat klinkt iedereen die in geldnood zit wel gunstig in de oren. Toch zitten er wel een aantal haken en ogen aan deze vorm van lenen. Allereerst is het belangrijk dat je je goed laat informeren over het rentepercentage en de termijn waarbinnen je het minikrediet moet hebben terugbetaald. Een minikrediet met een zeer korte doorlooptijd is in veel gevallen heel goed mogelijk, maar hou er rekening mee dat je in dat geval wel in staat zal moeten zijn om de lening op korte termijn terug te betalen. Je zal niet de eerste zijn die er achteraf pas achterkomt dat het terugbetalen minder snel gaat dan gehoopt, en in dat geval kan het rentepercentage pijlsnel oplopen. Ook wordt er in veel gevallen een (zeer hoge!) boete berekend wanneer je niet tijdig aan je betalingsverplichtingen voldoet. Bezint eer je begint, dus. Ook het vergelijken van diverse aanbieders van minikredieten is een goede zaak, die je in het gunstigste geval veel geld kan besparen. Je kan dus beter niet met de eerste de beste aanbieder in zee gaan.

 • Minilening

  v.a. €500U kunt bij Kredietconcurrent terecht voor een verantwoorde lening. Door de transpiratie zien velen dit als een goede partner met betrekking tot lenen.
  Lage maandlasten
  Lage rente
  Hoge transparantie
  Verantwoord lenen
  Rente n.o.t.k.
 • Doorlopend krediet

  v.a. €2000Bij een doorlopend krediet kiest u hoofdzakelijk voor comfort. Daarnaast geniet u van de allerlaagste rente en een optimale flexabiliteit.
  Extra geld achter de hand
  Boete vrij extra aflossen
  Variabele rente
  Flexibele looptijd
  4.9% rente
 • Persoonlijke lening

  v.a. €2000Een persoonlijke lening, gericht op uw situatie. U bepaald zelf de hoogte, maandlast en looptijd. Alle waarden blijven hetzelfde gedurende het contract.
  Vaste rente
  Vaste maandlast
  Vaste looptijd
  Beperkt boetevrij inlossen
  5.3% rente
business.nifty.com
facebook.com/firstcall.co.ltd
Hebt u een vraag die niet op de website beantwoord wordt? Neem contact op.